Enthousiast en gedreven nieuw bestuur Spoffin en Theater Terras


Vlnr: Claudia Geubel, Carla Vliex, Alfred Konijnenbelt, Ilja de Wolf, Ruth Gorissen, Maaike Boersma (zakelijk leider) en Henk Laarman. Foto: © Cees de Vries

"Voorzitter zijn van het bestuur van het mooiste festival van Amersfoort en het allerfijnste locatietheater, hoe leuk is dat!” Ruth Gorissen is de nieuwe voorzitter van Zomertheater Amersfoort (ZTA), de stichting die verantwoordelijk is voor Theater Terras en Spoffin.

Gorissen heeft tijdens de bestuursoverdracht op dinsdag 8 februari het stokje overgenomen van Wim van Rooijen, die in 2009 aantrad. Haar enthousiasme steekt ze niet onder stoelen of banken: “Een compleet nieuwe omgeving, nieuwe mensen en meedenken met het festival waar ik vanaf dag één een enthousiaste fan van ben!”

Amersfoort cultureel verrassen
Vier bestuursleden van ZTA hebben dinsdag plaats gemaakt voor nieuwe leden. Ilja de Wolf blijft zijn werk voortzetten. “Afgelopen jaar was een groot succes. Prisca Maas, Corné van Bokhoven, Wim van Rooijen en Miranda Geise mogen met trots afscheid nemen. Er ligt nu een mooie basis om met het vernieuwde bestuur Theater Terras en Spoffin verder uit te bouwen en Amersfoort cultureel te verrassen.”

Gezonde ambities
Het vertrekkende bestuur laat een fantastische en financieel gezonde organisatie achter. Henk Laarman is de nieuwe penningmeester van Spoffin en Theater Terras en heeft er alle vertrouwen in: “We zijn bezig een verrassend en vernieuwend partnerprogramma te ontwikkelen en maken Amersfoort met Spoffin extra aantrekkelijk voor bedrijven. In combinatie met Theater Terras geeft Zomertheater Amersfoort de stad zelfs internationale allure.”

Meer samenwerking
Nieuwe secretaris Claudia Geubel is als oud-programmeur van Theater Terras betrokken geweest bij de oprichting van Spoffin. “Ik vind het prettig om met beide festivals verbonden te blijven en wil vooral bijdragen aan de groei van het programma van Spoffin. Verder denk ik dat er meer samenwerking mogelijk is tussen Theater Terras en Spoffin, waardoor beide festivals sterker worden en zich beter naar buiten kunnen profileren.”

Het vrijwel volledig vernieuwde bestuur van ZTA bestaat uit enthousiaste en stevig gekwalificeerde mensen, aldus Gorissen. “We gaan de stad nog heel veel moois laten zien. Daar ben ik van overtuigd.”

  11-02-2016

Ga terug