2016: Een bijzonder seizoen


Marie Meletopoulos

2016: Een bijzonder seizoen


Fred Ernst

2016: Een bijzonder seizoen


Pierre Morel

Met trots presenteren wij het programma van Amersfoorts Theater Terras voor seizoen 2016. We zijn er weer in geslaagd een gevarieerd en boeiend programma samen te stellen. Mooie, gekke en prikkelende voorstellingen op passende en verrassende locaties; plekken in de stad waar je wellicht nog nooit eerder bent geweest, en al zeker geen theater verwacht. In een moestuin bijvoorbeeld, of onder een viaduct...

Een primeur
Maar we beginnen met een primeur. Voor het eerst in ons bestaan organiseren we een voorstelling buiten Amersfoort. We zoeken het dicht bij huis: in Leusden. We werken hiervoor samen met Leuker Leusden. Zo geven we meer mensen in de Amersfoortse regio een kans te genieten van bijzondere voorstellingen op verrassende locaties.

Het programma
Dat is ook gelijk de eerste voorstelling van het seizoen. Op 1 juli om 21.00 uur speelt Compagnie Olof Zitoun Les Garçons de Café. Locatie is het terrein achter De IJsbreker. Een dag later kun je deze voorstelling zien in Amersfoort.

Twee weken later op 16 juli speelt het Rotterdamse Onderwater Producties How much is enough? in Vathorst.

Op 30 juli duikt Compagnie Defracto onder het viaduct van de Radiumweg over de Eem om hun muzikale en theatrale jongleerkunst te vertonen. Deze voorstelling begint een uur later dan normaal, om 22.00 uur.

We sluiten op 13 augustus het seizoen af met de magische voorstelling Ongekende Evidenties van het Belgische duo Rode Boom.

Alle details over de voorstellingen vind je onder ‘Programma'. We hebben voor alle voorstellingen ook Facebook evenementen aangemaakt. Als je aangeeft dat je komt, staat het gelijk in je agenda.

Lokaal talent
Het wordt een bijzonder seizoen. Niet alleen omdat we de stadsgrens oversteken, maar ook omdat voor en na elke voorstelling een lokale singer-songwriter optreedt. Zo geven we lokaal talent een kans en wordt een avondje Theater Terras nog leuker! Verder kun je je inschrijven voor een maaltijd in de moestuin voorafgaande aan de tweede voorstelling. En we zetten de geslaagde samenwerking met de mobiele Bar van Zanten en IJs van Vitelli voort. Genieten voor, tijdens en na de voorstelling dus!

Nieuwsbrief en folder
Als je je abonneert op onze nieuwsbrief ontvang je steeds enkele dagen voor het optreden informatie over de voorstelling. Op zo’n 90 locaties in Amersfoort ligt binnenkort de programmafolder die je gratis kunt meenemen.

Vrienden gezocht
Theater Terras bestaat uit een groep vrijwilligers, die veel tijd steekt in het selecteren van voorstellingen, zoeken van locaties en begeleiden van artiesten. Dat doen we met veel liefde en met tevredenheid als beloning. We zijn blij met de subsidie van de gemeente Amersfoort, maar genoeg voor een sluitende begroting is het niet.

Daarom vragen we je om Vriend van Theater Terras te worden. Vriend zijn heeft voordelen: je bent als eerste op de hoogte van ons programma en ontvangt een gratis drankje bij een van de voorstellingen en een kleine verrassing. Maar bovenal geeft het een goed gevoel om Vriend van Theater Terras te zijn. Jij maakt pareltjes van voorstellingen mogelijk! Steun ons nu en klik bovenaan op 'Vrienden'.

Graag tot ziens bij onze voorstellingen!

  25-05-2016

 Bekijk het programma
 Word Vriend van Theater Terras

Ga terug