Defracto brengt publiek in vervoering


Foto Cees Wouda

Defracto brengt publiek in vervoering


Foto Cees Wouda

Defracto brengt publiek in vervoering


Foto Cees Wouda

Het publiek ging zaterdagavond op de banken en onder het viaduct onder de Radiumweg galmde het daverende applaus minutenlang. Defracto heeft met de voorstelling Flaque diepe indruk gemaakt op de talrijke Amersfoortse bezoekers.

Meer dan knap vakwerk
Wat moeilijk is er gemakkelijk uit laten zien, dat is kunst. Daarin slaagden Eric, Guillaume en David met hun jongleerkunst. Maar Flaque was meer dan alleen knap vakwerk. Het vertelde ook een betoverend en humoristisch verhaal, waarbij de artiesten dan weer schijnbaar wild en ongecontroleerd, dan weer gracieus over het speelvlak bewogen.

Die ene bal
Wie controleert wie? De jongleur de bal, de muziek de jongleur, maar hoe zat het dan met die ene bal? Zonder hem zakten de spelers ineen, alsof de stekker uit hen werd getrokken. Zijn ze verworden tot machines die – uiterst knap – eindeloos repeterende bewegingen kunnen uitvoeren? En net als die gedachte bij je opkwam, werd je aandacht weer getrokken naar een technisch hoogstandje of humoristische vondst.

Perfecte locatie
Ook over de locatie, een schemerduister viaduct in een wat unheimisch hoekje op een verlaten industrieterrein, waren de bezoekers enthousiast. Hoe de sfeer paste bij de voorstelling: dat is locatietheater zoals het moet zijn. De perfecte locatie, zoals een bezoeker zei. En de twee optredens van singer-songwriter Jacco Haker vielen eveneens in de smaak.

Dank!
Graag bedanken we drukkerij Wilco voor de (voor het publiek onzichtbare maar onmisbare) praktische steun op diverse vlakken. Niks was te veel, alles kon worden geregeld. Onze speciale dank gaat uit naar Jos en Ferdinand. Door de belangeloze medewerking van dit soort bedrijven kunnen wij steeds weer op verrassende locaties onze voorstellingen organiseren.

Gemist?
Deze bijzondere voorstelling gemist? Op 13 augustus speelt Rode Boom bij het Groene Huis in Schothorst Ongekende Evidenties. Dat is al weer onze laatste voorstelling van seizoen 2016. Gelukkig is er daarna ook nog Spoffin! Daarover later meer.

  15-08-2016

 Meer foto's van Cees Wouda
 Foto's van Cees de Vries via Facebook

Ga terug