Een kleurrijk pallet


Flaque van Defracto. Foto Cees Wouda

Een kleurrijk pallet


Ongekend Evidenties van Rode Boom. Foto Cees Wouda

Een kleurrijk pallet


Les Garçons de Cafe van Olof Zitoun. Foto Cees de Vries

We kijken tevreden terug op dit seizoen: vier gevarieerde voorstellingen, een primeur in Leusden en geslaagde optredens van lokale singer-songwriters. Maar bovenal: veel en enthousiast publiek.

Afwisselend programma
Onze nieuwe programmeur Mirte Droogers had een zeer afwisselend programma samengesteld. Van het komische ‘Les Garçons de Café’, het maatschappijkritische ‘How much is Enough’ tot het overrompelende ‘Flaque’ en het verwarrende ‘Ongekende Evidenties’. Bij elkaar een kleurrijk pallet aan stijlen. Dat leidde tot veel enthousiaste reacties, riep vragen op en soms kraakten bezoekers een kritische noot. Wij zijn blij met al die reacties want ze helpen ons in de zoektocht naar de ideale mix van bijzondere voorstellingen op verrassende locaties.

Enthousiast publiek
De voorstellingen trokken bij elkaar zo’n 1500 bezoekers, inclusief de primeur in Leusden die wat aan de natte kant was... Maar ook daar reageerde het publiek enthousiast. We zien een stijgende lijn in de vrijwillige bijdrage na afloop van de voorstellingen. Daar zijn we uiteraard blij mee. Het zegt iets over de waardering van het publiek. Daarnaast hebben we de inkomsten nodig om ons werk te kunnen voortzetten. Als je wilt kun je ons structureel steunen door Vriend van Theater Terras te worden: dat kan al voor een tientje per jaar. Meer mag natuurlijk altijd.

Genieten op ons terras
We willen het tweede deel van onze naam meer invulling geven: meer terras dus, waardoor een voorstelling van Theater Terras een compleet avondje genieten wordt. Vorig jaar zijn we daarom de samenwerking begonnen met de mobiele bar Van Zanten en IJs van Vitelli. Die hebben we dit jaar voortgezet en we voegden daar - voor en na de voorstelling - optredens aan toe van lokale singer-songwriters. De eerste twee keer onversterkt, daarna versterkt omdat we vonden dat de muziek te veel wegviel. Dat kwam de waardering voor de muzikanten duidelijk ten goede.

En nu: Spoffin!
Gelukkig zit het buitentheaterseizoen er nog niet helemaal op. Want van 25 tot en met 28 augustus kun je nog genieten van alle fraais dat onze zusterorganisatie Spoffin je gaat voorschotelen. Je kunt maar liefst 167 voorstellingen zien tijdens deze vier dagen. Van de Amuses op donderdag in theater de Flint, tot de afsluiting met HURyCAN op zondag in de vroege avond. Hieronder vind je een link naar het programma.

  19-08-2016

 Spoffin: het complete programma
 Word Vriend van Theater Terras

Ga terug