Theater in het water


Foto JH

Theater in het water


Foto Vincent d'Eaubonne

Theater in het water


Foto Jan Dierckx

Water speelt een belangrijke rol in twee van de vier voorstellingen deze zomer. De artiesten houden het niet altijd droog. En ook het publiek moet soms oppassen…

Heel veel emmers

Bigbinôme uit Frankrijk opent het seizoen op 29 juni met 'Saut'. Een voorstelling met emmers. Heel veel emmers. Ze vormen het decor, de kostuums én de rekwisieten. De emmers zijn instabiel, fragiel en geven de vier jonge acrobaten de mogelijkheid om hun podium voortdurend te veranderen. 

 

Waterspetters

Op 13 juli is het de beurt aan Barolosolo. Op hun eigen eiland ‘Île O’ creëren de twee circusartiesten met allerlei absurditeiten een poëtisch universum in het water. Muzikaal én clownesk. Speciaal voor iedereen die niet bang is voor waterspetters.

 

Veni Vidi Venus

Studio Eclipse speelt op 27 juli 'Veni Vidi Venus'. De zussen Satya en Ananta komen van dezelfde planeet en leefden in dezelfde buik. Ze maakten samen een multidisciplinaire voorstelling over sterren en planeten, over ritme in het heelal. Een ode aan de melodie van het leven binnen en buiten de vertrouwde sterrenstelsels.

 

Volg de dansers

We sluiten op 10 augustus het seizoen af met ‘downhill downriver downtown’ van Bollwerk. De artiesten garanderen een nieuw perspectief: bekijk het eens met andere ogen! Geen hoek wordt gespaard, geen plek wordt overgeslagen. Uitgesproken, vitaal, sympathiek en schaamteloos nemen de dansers je mee op een tour door de omgeving. 

 

Rondom de voorstelling

We hebben een bar waar je een uur voor en na de voorstelling terecht kunt voor thee, koffie, frisdrank, wijn en bier. Ook IJs van Vitelli is weer present. Na de voorstelling treedt steeds een lokale singer-songwriter op. Zo geven we Amersfoorts talent een kans.

 

Toegang: vrij

Alle voorstellingen beginnen om 21 uur, behalve de laatste. Die begint om 20 uur! Je hoeft geen kaartje te kopen; we vragen je na afloop om een vrijwillige bijdrage. Die kun je kwijt aan een van de vrijwilligers met hun vrolijk gekleurde parasols.

 

Meer informatie

Klik op de titels van de voorstellingen voor meer informatie en voorproefjes in beeld en geluid. 

  24-05-2019

Ga terug