Wateroverlast is zelfs Makadam Kanibal te veel

Een beetje regen of wat windvlagen maakt locatietheater vaak extra spannend, maar het noodweer dat zaterdagavond over Amersfoort trok was zelfs de ervaren acteurs van Makadam Kanibal te veel. Theater Terras was vanwege de onweersverwachtingen al uitgeweken naar de gedeeltelijke overkapping van het terrein aan de Lorentzstraat waar de voorstelling Le Cirque des Curiosités op het programma stond. Zo'n 150 belangstellenden trotseerden de voorspelling om Jean Alexandre Ducq en Elodie Meissonnier aan het werk te zien.

De artiesten lieten zich zo lang mogelijk niet van de wijs brengen terwijl de bezoekers op zoek gingen naar de droogste plekjes onder het dak en hun paraplu's. Maar toen de regen zelfs door het midden van het dak het speelvlak op stortte en een van de lampen vol raakte, moesten we de voorstelling afbreken.
Theater Terras dankt de bezoekers voor hun geduld en begrip. We hebben met Makadam Kanibal afgesproken dat we proberen om ze snel weer terug te halen naar Amersfoort, maar dan voor een volledige voorstelling in iets minder uitzonderlijke omstandigheden.
De eerstvolgende voorstelling van Theater Terras is te zien op zaterdag 24 juli. Het Riciotti Ensemble speelt dan de straatopera Pinocchio in Love bij het Belgenmonument, aanvang 22 uur, toegang gratis. Zaterdagmiddag verzorgt het ensemble een extra muzikaal optreden op het Neptunusplein in de Kruiskamp, 14.30 uur.
In de ruim dertig jaar dat Theater Terras zomervoorstellingen op locatie programmeert, hebben we slechts zelden een programma wegens de weersomstandigheden vroegtijdig moeten stoppen. De grootste pech deed zich voor in 1993 met de voorstelling Windhuisjes van Trajekt, bedoeld als afscheidscadeau van de gezamenlijke Amersfoortse podiumorganisaties voor de vertrekkende wethouder Fons Asselbergs. Na 10 minuten barstte een onweer los dat voortzetting van de act te gevaarlijk maakte.
Foto: Toeschouwers lieten zich zaterdagavond door de regen niet van de wijs brengen. (Foto Joris Hol)

  11-07-2010

Ga terug