De mobiele bar Van Zanten bij een voorstelling (Foto Cees de Vries)

Onze belangrijkste samenwerkingspartner is natuurlijk internationaal street arts festival Spoffin, dat onder dezelfde stichting Zomertheater Amersfoort valt. Beide programmeurs werken nauw samen en stemmen de programmering met elkaar af. Diverse vrijwilligers zijn actief voor beide evenementen. Kennis, ervaring en materialen worden gedeeld. Verder combineren we waar mogelijk onze inkoop en publiciteit.

Omdat Theater Terras op wisselende locaties artiesten laat optreden, is samenwerking zoeken vanzelfsprekend voor ons. In de afgelopen jaren waren onze partners organisaties die actief zijn in de wijken, zoals Vrienden van het Waterwingebied, wijkcentra, bewonersverenigingen, horeca en ondernemers. Voor voorstellingen in de wijk Vathorst werkt Theater Terras samen met het Ontwikkelingsbedrijf Vathorst.

In 2015 begonnen we een samenwerking met het populaire Amersfoortse Kafé Van Zanten. Het café plaatst zijn mobiele bar Van Zanten bij de voorstellingen. We kunnen daardoor onze bezoekers een gevarieerder aanbod bieden. Verder werken we samen met IJs van Vitelli, dat bij elke voorstelling aanwezig is met zijn zelfgemaakte ijs in bijzondere smaken.